Haber

Muhittin Böcek: Resmi Kayıtlara Göre 62 Bin Depremzede Antalyamıza Girdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Resmi kayıtlara göre 62 bin kişi Antalya’ya giriş yaptı.

CHP, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da bugün Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı. Toplantıda CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından CHP belediye başkanları depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek şunları söyledi:

“398 kişilik uzman ekibimiz, 175 itfaiye ve iş makinesi aracı, ASAT’ın 80 uzmanı ve 53 aracı, itfaiyemizin 14 aracı ve 90 personelimiz ile yola çıktık. Başta Hatay ve olmak üzere diğer illere gıda yardımı göndermeye başladık. Maraş. Uğur Mumcu Parkı” 600 kişilik çadır kurduk. İkisi sabit, biri Maraş’ta olmak üzere 3 aşevimiz var. 70 bin kişiye 3 öğün yemek, 10 bin kişiye yemek yiyoruz. Ayrıca 20 yataklı sağlık revirimiz var. Bugün itibariyle 5 bin ekmek üretiliyor. ASAT’ımızın Hatay Büyükşehir Belediyesi ile su şebekeleri ile ilgili çalışmaları devam ediyor.Arkadaşlarımız arama-kurtarma ve akustik ses sistemi ile vatandaşlarımızın kurtarılmasına yardımcı oldu.

RESMİ KAYITLARA GÖRE ANTALYA’MIZA 62 BİN KİŞİ GİRDİ

Resmi kayıtlara göre 62 bin kişi Antalya’mıza girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak depremzedelerimizin buradan otellere nakli de dahil olmak üzere gerekeni yapıyoruz.”

pozanti-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu