Sağlık

Çuha çiçeği faydaları nelerdir, ne için kullanılır? Çuha çiçeği yağı nasıl kullanılır?

Sarı, pembe, mavi, kırmızı gibi renkleri mevcuttur. Soğuk hava şartlarına karşı oldukça dayanıklı olan bu bitki genellikle sonbaharda dikilir. Evlerde de yetiştirilebilen çuha çiçeği; Hem bitki çayı hem de yağ olarak çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Çuha çiçeği taze olarak toplanıp aktarlar gibi bitkisel kaynaklardan güvenle temin edilebilir. Peki çuha çiçeğinin faydaları ve zararları nelerdir, çuha çiçeği yağı nasıl kullanılır, çuha çiçeği nasıl kullanılır?

PRIMARIUM’UN FAYDALARI VE ZARARLARI

Çuha çiçeği etken maddesi olan GLA oldukça değerlidir. Çeşitli kanser hücreleri üzerinde öldürücü etkisi olduğu tespit edilirken normal sağlıklı hücreler üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığı gözlemlendi. GLA elementi besinler yoluyla yeterli miktarda alınamadığı için çuha çiçeği eczanelerde kapsül şeklinde satılmaktadır.

PRIMRISE’IN FAYDALARI

  • Diyetlerde kahverengi yağ, dokuyu daha fazla kalori yakmaya teşvik eder. Bu da yağ yakımını hızlandırır.

  • Kadınların menopoz döneminde yaşadığı olumsuz belirtilerin azaltılmasında etkilidir. Depresyonu azaltır.

  • Artrit gibi enfeksiyonlara bağlı olarak vücutta oluşan ödem ve şişliklerin tedavisinde kullanılır.

  • Egzama ve atopik dermatit gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kaşıntı ve iç iltihapların azaltılmasında etkilidir.

  • Ciltteki siyah nokta ve sivilcelere karşı etkili olup hücre yenilenmesini sağlar.

  • Uykusuzluğa karşı etkilidir.



PRIMRISE’IN ZARARLARI

Her üründe olduğu gibi bu bitkide de aşırı kullanım zararlıdır. Bu nedenle günde en fazla bir fincan çuha çiçeği çayı tüketin.

Çuha çiçeği yağını çok sık veya çok fazla kullanmamaya dikkat edin. Çuha çiçeği fazla kullanılırsa çiçeğin faydalarının aksine zararlı etkilere dönüşecektir.

Hamileyseniz, emziriyorsanız, kronik bir hastalığınız varsa, ciddi bir rahatsızlığınız varsa, her gün düzenli ilaç kullanmanız gerekiyorsa ya da alerjik bir bünyeye sahipseniz çuha çiçeği kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

PRIMRISE YAĞININ CİLDE FAYDALARI

Omega 6 yağ asitleri açısından zengin olan çuha çiçeği yağı ve ekstraktı antiinflamatuar etkilere sahiptir. Sivilce, egzama ve hassasiyet gibi cilt problemlerinde etkili olan bu bitki yağı, çok kuru ciltler için de kurtarıcı görevi görüyor. Cildin nem stabilitesini koruması ve nem kaybını önlemesi en bilinen kullanım özelliklerinden biridir.

Bu yağ vücudun işleyişi, sağlık sorunlarının giderilmesi gibi birçok durum için yeterlidir. Ayrıca vücutta ve saç derisinde meydana gelen sorunlara da iyi geldiği bilinmektedir. Vitamin, mineral ve yağ asitleri açısından zengin olan çuha çiçeği yağı hastalıkların yanı sıra uyku sorunlarına da iyi gelir.

PRIMRISE ÇAYI

Çuha çiçeği çayı hazırlamak için bir bardak suyu kaynatın. Bir tutam kurutulmuş çuha çiçeği alın ve kaynar suya ekleyin. Çayı 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra süzüp içebilirsiniz.

habersarioglan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu